Ik ga u vertellen over Eddie Obeng hij is een British man en heeft zijn diploma behaald university college London. Hij was een Leraar maar toen hij zag dat de wereld veranderd is en het volledige systeem veranderd is hij heeft dan zijn job verlaten en heeft een pentacle (The Virtual Business School) https://www.pentaclethevbs.com/

Hij heeft in zes maanden tijd 96000 km afgelegd zonder zijn bureau te verlaten hem zegt de reden dat hij dit kan is omdat hij twee personen is Eddie en een grote groene avatar genaamd Cyber Frank. Voor dat hij begint wil hij graag een test nemen van mensen en hem vraagt welke van die lijnen langer is:

En mensen die in de zaal aanwezig zijn zeggen dat hetzelfde is maar ze zijn verkeerd de onderste is langer dan de bovenste. Hem zegt dat hetzelfde trucje is van toen ze klein waren in school en ze moesten parallax leren hij wil zeggen dat mensen verkeerd denken en dat in het21ste eeuw iemand heeft de regels veranderd en dit is de reden waarom de wereld anders werkt. Eddie zegt dat iemand de regels veranderd heeft en dat alles om ze kop gedraaid is en dat 21ste eeuw niet meer zo duidelijk is voor ons en wij denken dat we wereld kennen en heel goed begrijpen maar die wereld bestaat niet meer.

Hij verstaat een iets niet als je op Amazon creativity zoekt krijg je 90000 boeken en als je op google zoekt creativity en innovatie krijg je 30 miljoen resultaten en als je consultant bijvoegt verdubbelt dit naar 60 miljoen. Dus dit wil zeggen dat 1 op 100000 ideeën geld levert voor het bedrijf dit is niet logisch want bedrijven kijken vooruit ze werken aan voorspellingen en budget. Hij geeft een voorbeeld van een gezin van 5 personen dus die familie wil op reis gaan van London naar Hongkong en ze hebben een budget van 3000 pond hem vergelijkt dit met een succesvol project dan de familie komt in Makassar terecht voor een prijs van 4000 pond terwijl ze de kinderen achterlaten wat hij ons wil zeggen is dat sommige dingen niet belangrijk zijn. Een van de vrienden van Eddie zegt dat design moet groter worden en hij heeft gelijk dus design thinking moet grote uitdagingen aanpakken.

Hem zegt dat wij de verandering van de wereld niet hebben opgeschreven en wat dat wij weten over de wereld is da hij snel draait iedereen wil technologie en innovatie hem zegt als je wilt vooruitgaan dan moet je de wereld beter kennen hem zegt wij lossen de problemen van vroeger zonder aan de toekomst te denken denk bijvoorbeeld die probleem dat je nu wilt oplossen welke andere problemen ga je maken in de toekomst.

Op het einde vertelt hij waarom hij 96000 km afgelegd heeft hij zegt toen hij de kracht van deze nieuwe wereld zag hij zijn baan als leraar opgezegd en heeft een virtuele business school gestart.

(Obeng, 2017)

Ik ga akkoord met Eddie want hij heeft gelijk want je moet eerst wereld leren kennen en je moet weten hoe wereld draait en je moet het systeem leren kennen want je kan niet aan een problem beginnen als je niet weet wat dat het probleem is en wat noch belangrijk is dat je moet weten hoe dat geld werkt en hoe dat je met geld moet werken.

Categorieën: Informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *