Ik heb gespeculeerd over arbeidsmarktbeleid ik heb mij mening gegeven over zwartwerk en hoe dat je zwartwerk kan vermijden maak ze het een grote probleem in België?

België heft ongeveer 77.365 schoolverlaters per jaar waarvan 10,5 procent werkzoekende is in het eerste jaar het is natuurlijk heel grote getal van werkzoekende schoolverlaters daarom moet de overheid iets aan die situatie doen want vele mensen verliezen hun motivatie na een jaar ik denk als ze iets doen voor die schoolverlaters dat de economie beter gaat draaien want er is dan veel werk.

Aan de hand van deze grafiek kan je heel goed zien welke schoolverlaters heel snel aan werk geraken dus het is heel belangrijk dat je een goede studie hebt met een goed diploma sta je veel steviger op je plaats en je hebt snel werk.

Zoals dat u ziet mensen die een diploma hebben komen snel op het werkvloer en dit zal zo zijn voor altijd natuurlijk hangt dit ook een stukje af van mensen zelf af als ze niet gemotiveerd zijn of lui zijn kan de overheid natuurlijk niets doen aan die soort mensen.

In de onderste grafiek ga ik u laten zien dat veel mensen niet willen werken.

Het hangt natuurlijk af van de overheid want overheid moet het loon verhogen want veel mensen gaan een jaar werken dan gaan ze stoppen en ze gaan dan naar doop of ze gaan naar OCMW en ze krijgen ook van daar geld en ze gaan ook in het zwartwerken en dan gaan ze natuurlijk veel meer dan normaal verdienen dus nu de vraag is als u mocht kiezen tussen 1 maand elke dag gaan werken en 1600 krijgen of niet werken en in OCMW zitten of in dop zitten en gaan werken in het zwarten 2600 verdienen .

Het leefloon voor een alleenstaande bedraagt 910,52 € netto per maand, voor een samenwonende 607,01 € netto per maand en voor een persoon die samenwoont met een gezin te zijnen laste 1.254,82 € netto per maand. Deze bedragen zijn sinds 1 september 2018 van kracht.

http://www.armoedebestrijding.be/cijfers_leefloon.htm

Hoe voorkomen dat mensen in zwart werken of terug motivatie krijgen om te werken?

Overheid moet de lonen verhogen zo dat mensen die werken meer hebben dan mensen die niet werken want het is helemaal niet eerlijk voor mensen die werken maar toch even verdienen of krijgen als mensen die niet werken dus daarom moet de overheid iets aan die situatie doen zo dat het eerlijk blijft als de lonen omhooggaan van mensen die werken gaat de discriminatie, racisme, geweld en stakingen verminderen. Maar de overheid doet dit niet wat dat ze doen is pension verhogen en zo krijg je dan meer geweld ik denk dat binnen 10 jaar pension volledig zal weg gaan omdat de armoede wordt meer en meer zoals u ziet bij de onderste grafiek ziet er is meer armoede in 2016 dan in 2004 dus daarom gaat het pension helemaal weg en dat er natuurlijk meer mensen arm worden.

Nu al de voordelen heeft een werkgever omdat hij veel keuzes heeft er zijn veel mensen werkloos en werkgevers doen wat ze willen want er zijn toch genoeg kandidaten en natuurlijk er zijn ook veel interimkantoren en ze vinden juiste persoon met juiste ervaring voor de juiste job en dit is goed voor de werkgever omdat hij minder moeite moet doen voor iemand aan te nemen en een nadeel voor de werknemer omdat hij lang moet wachten voor zijn contract.

Maar er gaan ook veel werklozen zijn omdat hun job door robots wordt overgenomen. Er werken veel mensen in fabrieken niet alleen in België maar in het heel de wereld en als al die jobs wordt overgepakt door robots gaat er veel mensen werkloos zijn dan gaat een crisis komen voor de werkgevers gaat dit natuurlijk geen effect hebben maar voor de werknemers gaat dit heel grote effect hebben.

Werkloosheid percentage in België

Zoals u kan zien er 6,5 procent werklozen in België en 4,8 in Oostenrijk en 3,9 in Nederlands. België doet slecht te vergelijken met Oostenrijk en Nederlands. België moet keer gaan kijken wat andere landen doen dat de werkloosheid percentage zo laag is en België moet dan proberen van hun beter te worden het is niet makkelijk maar het is een uitdaging. Ik denk dat ze moeten weg doen en iedereen moe zijn eigen brood verdienen dan kan je mensen die profiteren weghalen en maken dat ze werken en niet profiteren. Overheid kan ook experimenten uitvoeren hoe dat ze armoede kunnen voorkomen en meer mensen tewerkstellen zodat het armoede percentage verminderd dan Oostenrijk en Nederland. Mensen die werken als de lonen verhogen gaat iedereen dan beginnen werken dan is het ok eerlijk voor mensen die werken.

https://www.google.com/search?ei=xH6LXJ-QA5SH1fAP7-Gm-Ac&q=Werkloosheid+percentage+in+Belgi%C3%AB++&oq=Werkloosheid+percentage+in+Belgi%C3%AB++&gs_l=psy-ab.3..0i22i30l5.1059703.1061197..1064044…1.0..0.77.77.1……0….1j2..gws-wiz…..6..35i39.zhzGxQt0Ooc

ik vond het heel goede opdracht en ik heb er veel uit geleerd.

Categorieën: Informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *