Ik heb het boek Onderneming leren van A tot Z van Saman Wahdat gelezen. dit boek heeft duidelijke link met netwerk economie en gaf mij nieuwe zichten.

Hoe je hersenen laat anders denken over onderneming?

Om een ondernemer te zijn moet je kunnen riskeren en nieuwe ideeën ontwikkelen. Je moet niet vragen wanneer dat het juiste momenten zijn om iets te organiseren een ondernemer moet dit vraag nooit stellen want er is nooit een juist moment. Ondernemers zijn mensen die de kansen zien dat de andere mensen niet zien.

Doe dingen die jouw bang maken!

Als een ondernemer moet je moeilijke dingen verwachten wees niet bang om te falen en fouten te maken want je leert uit je fouten.

Denk snel na

Er zal ooit een moment komen dat je in een korte tijd de beste beslissing moet nemen

Wanner je bang bent probeer het naar nieuwsgierigheid te veranderen

Als je een onderneming start kom je in een nieuwe wereld terecht

Je moet je problemen accepteren

Er zijn 2 soorten mensen op de aarde: de eerste soort denkt dat de wereld wil hun pijn doen

En de tweede soort is wanner dat ze falen pakken ze andere weg om het werk goed te doen en deze soort mensen zijn goede ondernemers.

Niet vragen maar doen

Mensen die twijfelen komen moeilijk naar voor

Foute gedachten bij een onderneming

Je moet niet denken dat je later zelf mag kiezen wanner dat je wel naar werk gaat en wanner niet of dat je bankaart van zelf vult en dat je je eigen baas bent de baas van je onderneming is je klanten en je werknemers.

Onderneming is beter dan werknemer zijn

64 % mensen zijn gelukkig met wat ze doen maar onderneming is moeilijker dan dat je denkt want overal dat je gaat moet je je werk meenemen

Onderneming blijft vast

Een onder nemer moet altijd denken over een ondernemer moet altijd moeilijke beslissingen nemen en de toekomst van de onderneming is in zijn handen.

5 sleutels naar succes in een nieuwjaar

Als je wacht tot kans achter je deur komt ben je totaal verkeerd organiseren en boeken lezen kunnen jullie helpen om voor uit te komen

Eerste: begraaf de fouten van je vorige jaar en neem ze niet mee naar het nieuwe jaar en leer van ze

Tweede: een moment niet serieus nemen kan veel gevolgen hebben

Derde: deel je werken, neem mensen in dienst en laat ze werken doen die je kan geven aan hun en denk zelf over andere belangrijke dingen in je onderneming

Vierde: wees elke dag beter dan gisteren en lees veel boeken want je leert uit de fouten van de anderen

Vijfde: geef niet op er zal een moment komen dat je zal moeten kiezen of geef je op of vecht je tegen de problemen en je maakt je dromen waar

Voor investeerders moet je kijken wat dat ze interessant vinden

Je moet tonen dat je sterk bent en dat je het kan en dat je in een sterke groep hoort

Hoe kan je een investeerder vinden

Wees Sirius over wat je wil vertellen en toon interesse en vertel dingen die ze interessant vinden

Goede ondernemer worden

Kijk wat dat je leuk vindt en begin niet een onderneming die allen voor geld te maken is begin een onderneming die je van dromt die je jezelf wilt bezighouden erin. Kijk wie jouw klanten zijn wie is jou doelgroep en kijk wat dat ze tekort hebben dan maak er een oplossing voor. Begin eerst met een klein bedrijf dan vertrek naar een groot bedrijf. Zoek een goede boekhouder die veel ervaring heeft en maak kennis met mensen die meer weten dan jezelf en die jouw goede ideeën kunnen geven. All je inkomen en uitgaven moet je noteren zo dat je een duidelijke zicht hebt waar dat je geld naartoe gaat. Spaar al het geld dat je kan want in het begin moet je veel opletten wat dat je koopt. Betaal je facturen optijd en leen zo weinig mogelijk geld. Hou je concurrent goed in de gaten dat hij niet verder komt dan jou. En kijk dat je je onderneming laat groeien en nieuwe ideeën brengt in je onderneming. Denk goed na wat je bedrijf nodig heeft en niet nodig heeft bijvoorbeeld een werknemer.  Ondernemers accepteren risk makkelijker en zijn actief. Je moet veel vragen stellen aan mensen en aan jezelf om aan betere ideeën te komen. Om de beste te zijn moet je ook de beste werknemers hebben. Wees niet lui als een startup omdat je kan fait gaan luiheid is lijk gif voor je onderneming. Iedereen is anders dus je moet je zelf niet vergelijken met iemand anders als je iets kan doen voor je omgeving ben je geweldig. Als een een startup moet je je merk of product in een land of regio bekend maken dan je product groter maken.

Commentaar

Het was een heel goed boek ik heb er veel van geleerd bijvoorbeeld hoe dat je moet omgaan met een klant hoe dat je investeerders kan vinden… in het boek wordt verteld over ervaringen van bekende mensen zodat je kan leren uit anderen hun fouten en hun ervaringen. Het boek was heel netjes geschreven zo dat je mooi in volgorde kan lezen en je kon heel goed verstaan over wat dat het gaat alleen voor sommige worden moest woordenboek nemen maar voor de rest was heel goed de auteur had ook veel werk ervaring en van haar ervaringen kon je ook veel leren zoals wat dat je moet doen als je werknemers nodig hebt hoe dat je met investeerders moet praten en dat je niet veel geld moet lenen in begin van je onderneming…

Waarom heb ik deze boek gekozen?

Ik heb deze boek gekozen omdat de naam van het boek is (Entrepreneurschip leren van a tot z.) en inderdaad het was een goed boek dat je veel kan meenemen van dit boek en wat dat ik raar vind is dat zo en goede boek gratis is en dat je het zomaar kan lezen wat inderdaad goed is voor ons. Ik heb ook deze boek gekozen omdat mij Perzich beter is dan frans en Duits daarom heb ik deze boek gekozen omdat ik het beter versta.

Het boek gaat over entrepreneurschip in deze boek wordt van alles vertelt over sociaal entrepreneurschip, digitaal entrepreneurschip, organization and dezign in het boek gaat meestal over ervaringen van heel goede entrepreneurs die veel bedrijven hebben en hoe dat ze denken en hoe dat ze begonnen waren en wat dat ze allemaal meegemaakt hebben.

In netwerkeconomie is de bedoeling dat je een goede ondernemer wordt en in deze boek kan je veel leren over hoe dat mensen hun bedrijf opgebouwd hebben en ze vertellen het aan jou dingen dat ze mis hadden gedaan dat jij niet zou misdoen het is belangrijk om te weten wat je wil en wat je doel is om te bereiken. En in het boek wordt verteld dat je moet oppassen wat je doet met je geld in een onderneming moet je heel deftig omgaan met geld. De kwaliteit van het boek kan je niet onderschatten dit is heel goed geschreven de volgorde is echt perfect je kan er veel van leren en het was heel deftig geschreven je kon alles van verstaan wat dat ze zeggen. Je kan hun ervaringen toepassen in de praktijk en als je alles goed doet kan je succes hebben en in het boek kan lezen dat bijna al de bekende mensen tijd heel belangrijk vinden bij elke stuk in het boek geeft hij uitleg en toont hij het met een voorbeeld bijvoorbeeld als het gaat over koffie verkopen legt hij uit wat je moet doen om je bedrijf opbouwen en wat dat je niet moet doen om verlies te maken bijvoorbeeld als je een koffieschop hebt moet je maken dat je heel goede koffie verkoopt aan je klanten en ten tweede moet je kijken wat je klanten kopen bij andere winkels dan maken dat je die producten ook in je winkel verkoopt en als een van de concurrenten iets nieuws brengt moet je niet direct gaan kopiëren want misschien hij is goed met die idee dat hij bezig is maar jij misschien niet dus jij moet iets doen waar jij goed in bent dan kan je er winst uit slaan. Het boek zou ik zeker voorstellen aan studenten van netwerkeconomie want het is een goed boek waar je veel kan leren ervan maar het is wel in Perzisch dus het is moeilijk om te lezen maar het is het zeker waard om het te lezen aan professionele zou ik deze boek ook voorstellen want zo weten ze wat bekende mensen allemaal gedaan hebben. Voor een leek is deze boek ook een perfecte voorstelling want het is interessant om te weten hoe dat mensen zo rijk geworden zijn en ze kunnen ook leren hoe dat onderneming in elkaar zit het is altijd goed om veel kennis bij te doen en bij te leren en als ze willen kunnen ze zelf ondernemer worden. Het is een origineel, aangrijpend boek. Als je erin begint te lezen wil je zo graag het einde weten. Je kan er ook veel uit leren. Bijvoorbeeld: je mag nooit opgeven, je moet altijd blijven doorzetten. Het was echt het lezen waard! Gewoonweg een fantastisch boek. Bij het lezen van het boek besef je ook hoe hard dat je moet werken en dat je veel moet inzetten en doorwerken en dat je alles moet plannen en mooi op tijd zijn.

(Wahdat, 2012)

ik vind het heel een goede boek en ik zou het aanraden aan andere studenten van netwerk economie.

Categorieën: Boeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *